Ką atnešti dovanų lankant naujagimį?

balandžio 30, 2017

Taip jau įprasta, kad keliaujant į svečius aplankyti naujagimį- nešamos davanos. Tačiau kartais taip sunku išrinkti tai, kas būtų naudinga kūdikiui, o negulėtų stalčiuje, kaip daugelis kitų dovanų. Tad patarimas būsimoms mamytėms, jei draugai ar giminės klausia, ko norite dovanų, kūdikio gimimo proga, drąsiai pasakykite- kitu atveju turėsite 6 rūšių čiulptukus, 4 seilinukus, kalną sauskelnių, kurie gal netinka Jūsų kūdikiui ir vienodų barškaliukų krūvą, kurie parduodami šalia Jūsų esančiame prekybos centre :) Iš tiesų, šiek tiek juokauju ir pagražinu, bet faktas- daiktai kartojasi, nors šiais laikas, kūdikiams prekių yra visa galybė, o dėl barškučių, tikrai teisybė. Šalia mūsų esanti Rimi, turi ne itin didelį pasirinkimą žaisliukų vaikams iki 3mėn. tad visas jų asortimentas guli mūsų stalčiuje :) Gerai, kad Gustui jie patinka- neprapuls. Kuo daugiau pasiima į rankas žaisliukų, tuo šypsena platesnė. O jei turi mėgiamiausią- vienas egzempliorius namie, likusieji pas senelius, kritiniams atvejams. 
Taigi, grįžtant prie temos, keletas patarimų, kas man, kaip mamai- atrodytų naudinga dovana lankant mažylį, jeigu tėveliai nepateikė savo norų sąrašo:
  • Knyga " Mažylio receptai"- nors kūdikiui primaitinimas laukia dar labai negreit, tačiau mano mažyliui jau 5 mėnesiai, tad mes vis dažniau domimės šiuo klausimu ir vartau šią receptų knygą. Pati apie knygą nebuvau nieko girdėjus, tad ko gero ir nebūčiau nusipirkus. O dabar vienoje vietoje gausu informacijos, kada ir kaip pradėti primaitinimą, kokie receptai naudingiausi mūsų mažyliams ir daugybė kitų naudingų patarimų mamoms. O ir receptai- skanūs, gardūs ir paprasti, skirti vaikams iki kelių metų. Rasite ne tik kaip pagaminti pirmąją makalošę, bet ir kaip nustebinti savo paaugusį vaiką, skaniais pusryčiais ar sveikuoliškais užkandžiais.
  • Čiulptuko laikiklis- tai labiau aksesuaras, tačiau jeigu mažylis gauna čiulptuką, labai praktiška laikiklį nešiotis einant į lauką ar keliaujant. Vienas galas prisisega prie čiulptuko, kitas prie rūbelio, tad nereikės baimintis, kad kūdikis pames savo mėgstamiausią čiulptuką. O dar jų dabar yra tokių nuostabiai gražių. Mūsų dovana iš ČIA. Pasižvalgykite, kokių grožybių rasite!
  • Lavinimo kilimėlis- geriausias užsiėmimas vaikui, kuomet pradeda domėtis žaislais. Mano princas, žiūrinėdamas į žaisliukus ir prisnūsdavo. O ir dabar, kai didesnis- mes jį vis dar naudojame. Tik dabar jau persikraustėm ant žemės. Gulinėdamas jame išmoko vartytis, čiupinėti žaisliukus ir po truputį šliaužti ir judėti iš vietos- gulint ant pilvo. 
  • Karuselės virš lovos- šis žaislas taip pat labai didelis pagalbininkas, kai vaikas jau domisi judančiais objektais. Jam įdomu stebėti, kas sukasi virš galvos, o dar ir skleidžiami lopšinių garsai, padeda prisnūsti, kai mama turi buities reikalų.
  • Patalynė- vaikams jos, ko gero, nebus per daug. Skalbti reikia itin dažnai, o kad kūdikis galėtų mėgautis visuomet švariais ir kvepiančiais patalais, reikėtų turėti bent 2-3 komplektus.
  • Kūdikio dienoraštis- man asmeniškai, ši dovana viena iš geriausių. Jeigu mama mėgsta rašyti- tai puikus būdas įamžinti visus kūdikio naujus pasiekimus ir kiekvieną išgyventą svarbią akimirką. Mūsų knygutė iš "Baltos lankos". Man ji nereali. Viskas išpildyta iki smulkmenų, kiekvienas puslapis pateikia įvairiausių įdomybių ir žinoma, pati knygutė užveda ant kelio- tad tikrai nepamiršite įamžinti nei vieno svarbaus kūdikio pasiekimo.
  • Naktinės lemputės- ant mūsų mažojo princo lovos kabo "Berrylight" lemputės. Man- labai naudingas daiktas. Ne tik stilinga puošmena, tačiau ir nepamainoma šviesa naktį. Kuomet mažylis keliasi pavalgyt, jį reikia pervystyti, o jungti kambario lempos nesinori. Kūdikio akutės iš po tamsos jautrios šviesai, o ir šalia miegančio vyro miegas, būtų labai nekokybiškas. O dabar, mes su Gustu, susitvarkom prietemoje ramiai ir tyliai. Pakeičiu sauskelnes, matydama, kur viskas sudėti ir kaip ką daryti, o kuomet gyžtame į lovą užkandžiauti matau mažylio akutes ir kelią atgal iki jo lovytės.
Žinoma, jei tėvai pateikia savo norų sąrašą, reikėtų juo vadovautis. Tačiau jei nėra specialių pageidavimų, galbūt, naudingas bus šis sąrašas.


You Might Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Labai ačiū už patarimus! Man beveik visada yra galvos skausmas su dovanomis - nes pasiūla dabar tikrai nemaža, tačiau tai reiškia ir tai, kad mamos ir pačios daug kuo apsirūpina.. Kadangi aš vaikų neturiu, tai dar sunkiau. BET supratau tai, kad geriau ne klaidžioti parduotuvėse, o klausti. Prieš paskutinius 2 draugių gimtadienius ėjau čia - https://www.panorama.lt/parduotuves/mothercare - vien dėl to, kad pirmąjį kartą man paklausus patarimo, kas tiktų pagal vaiko amžių, man labai draugiškai patarė :) Aišku, gal čia ir sutapimas buvo, bet mano draugė liko patenkinta :)) O aš apsisukau per 15 min. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikūs patarimai. Tik dar manau, kad kaip dovana, puikiai tinka ir drabužėliai, nes jų tikrai daug reikia. Vilniuje CUP https://cup.lt/ radau puikių šliaužtinukų ir smėlinukų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. jei nežinote ką nešti - paklauskite pas tėvelius, jie tikrai pasakys ko jiems trūksta, net neabejoju, kad bus kažkas ko neturės. atiu.lt

    AtsakytiPanaikinti

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka