Pilvo diegliai: kaip padėti kūdikiui?

balandžio 12, 2017

Vienas iš baisiausių ir skaudžiausių periodų, kūdikio gyvenime naujame pasaulyje- pilvo diegliai ir dujų kaupimasis. Žinoma, šis metas itin sunkus ir mamoms, juk taip nemalonu matyti kūdikių ašaras ir skausmus. Tačiau mamoms dažnai būna sunku atskirti ar kūdikį kamuoja pilvo putimas ar diegliai, dėlto sunku ir pasirinkti, kokias priemones naudoti, kad palengvinti mažylių skausmą. Daugelis simptomų labai panašūs, pavyzdžiui tiek pilvo pūtimui, tiek diegliams būdinga:

  • Mažylis graudžiai verkia, kojytes traukdamas prie pilvuko;
  • Pilvelis atrodo suketėjas;
  • Kūdikis neramus, spardosi ar mosikuojasi rankytėmis.
 Tačiau išskirtinis dieglių požymis- kūdikis gali verkti iki kelių valandų niekaip nenurimdamas, net jeigu yra sotus, švarus, guli patogiai ir Jūs išbandėte visas priemones, kurios gelbėja pučiant pilvuką.

Tam, kad pavyktų išvengti kūdikių ašarų pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į profilaktines priemones. Jeigu manote, kad mažylis valgydamas gali prisiryti daug oro, reikėtų jam leisti dažniau atsirūgti, jeigu valgo ne mamoms pieną, o pieno mišinį, pasikonsultavus su gydytoja, reikėtų mišinį pakeisti kitu. O jei valgo mamos pieną, galbūt, reikėtų mamai atsižvelgti į savo mitybą ir pakoreguoti keletą produktų, kurie galėtų sukelti nemalonius pojūčius kūdikiui. Tačiau jeigu vis dėlto nepavyko išvengti šių negalavimų, prieš naudojant vaistus, reikėtų pamėginti natūraliais būdais padėti vaikui išleisti dujas:

  • Masažuokite kūdikio pilvelį, sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę, minkite dviratuką, lengvai prispauskite kojytes prie pilvo. Pridedu video nuorodą , kuri galbėdavo mums, sunkiais vakarais.





  • Panešiokite kūdikį "lėktuvėlio" poza. Šis metodas taip pat buvo gelbėtojas, kuomet tėtis pasilikdavo su kūdikiu vienas ir nepavykdavo nuraminti. Net nebūnant pilvo diegliams, o tiesiog neramiam vaikui, ši nešiojimo poza stebuklingai padėdavo, galbūt, padės ir Jums?





  • Panešiokite kūdikį pasigulde ant rankos taip, kad jo pilvelis ir kojytės apgaubtų Jūsų ranką. Pasivaikščiojant spartesniu žingsiu, dažnai padeda ir išeiti dujoms. 



  • Pašildykite kūdikio pilvelį, mums labai padėjo vyšnių kauliukų pagalvėlė, pašildę mikrobangėje ar orkaitėje 20-30 sekundžių, uždėkite ant kūdikio pilvelio, patikrinkite jog nebūtų per karšta. Šiluma turėtų palengvinti mažylio kančias. Šią pagalvėlę galite įsigyti bet kurioje vaistinėje, tačiau puikiai tinka ir "pūslė" karšto vandens, tačiau ji gana didelė, jei turite mažytę, tinkančia kūdikiui- efektas tas pats.
  • Dažnai, kūdikius ramina "white noise", taip vadinamas baltas triukšmas. Pamėginkite užleisti siurblio, feno, gartraukio ar kokio kito buityje naudojamo daikto triukšmą, galbūt, tai nuramins ir Jūsų kūdikį. Youtubėje galite rasti daugybę įrašų, paieškoje įvesdami- White noise.

Na, o jeigu nepavyko šiomis profilaktinėmis priemonėmis pagerinti mažylio būsenos ir apmažinti kančias, jis vis dar verkia nesustodamas ir manote jog tai būtent diegliai, mums vienintelis padėjas maisto papildas kūdikiams Colic Calm. Šių lašiukų nereikia naudoti profilaktiškai, o tik užėjus skausmingiems spazmams. Tačiau jeigu Jūsų kūdikį kamuoja pilvo pūtimas, o masažai ir pilvo šildymas dujoms išeiti nepadeda, reikėtų pasitarti su gydytoja ir naudoti jos paskirtus profilaktinius lašiukus ar gerasias bakterijas. Mano kūdikiui, iš visų išmėgintų preparatų, padėjo SimetiGast Forte geriamieji lašai, skirti kūdikiams, nuo 28-tos gyvenimo dienos.

Tikiuosi ši informacija palengvins Jūsų ir Jūsų mažylių sunkias dienas, kovojant su pilvo skausmais. Taip gera matyti, kuomet padedam mažyliams ir ašaras pakeičia, nuostabi šypsena.




You Might Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Kaip tik neseniai įsigijau šią stebuklingą pagalvėlę - https://www.vaistine.lt/Pagalve_vysniu_kauliuku_sildo/saldo_N1/CatalogStoreDetail.aspx?ID=345761 Tikrai neperdedu - stebuklas! :) Kartais pagalvoju, kad ir suaugusiems tokias galėtų daryti :))) O apie baltą triukšmą nebuvau girdėjusi - tikrai pabandysiu :) Labai įdomus reiškinys - įdomu, kodėl tai galėtų veikti? Gal ne vien dėl pačio garso, bet ir tam tikrų vibracijų? Kaip kad pvz. ir gongų muzika - ir muzika, ir vibracijos

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neturiu atsakymo, kodėl jiems veikia tas baltas triukšmas, bet mum tai buvo kelis mėnesius išganymas :) Ypač siurblio garsas, darė stubuklus. Padėdavo mažyliui nurimti, kai kamuodavo skausmai ir užmigdavo, net draugai, kurie lankė mus tuo metu vis juokias klausdami ar vis dar siurbiam namie :) Šiaip gali būt, kad jiems jaučias kažkokios, kaip vibracijos ar galbūt visi organizmo garsai pas mama, kol buvo pilve, kažkuom panašūs ir dėl to ramina, jaučias vėl saugioj savo aplinkoj.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kad įtakos gali turėti mamos mityba, esu girdėjusi, bet dėl mišinukų.. Galvojau, kad jau ten viskas turėtų būti kaip ir sureguliuota kaip tik taip, kad tiktų kūdikiams. Dar man viena kilusi mintis-klausimas buvo - ar gali pūtimas kažkaip priklausyti nuo pieno/mišinio karštumo? Aš čia daugiau spėlioju, žinoma. Tačiau kadangi ir suaugusius skirtingai veikia šiltas ir šaltas maistas, tai gal ir kūdikiams temperatūra turi įtakos? Mano mažajai su pilveliu labai daug problemų nebuvo,tačiau aš visada kažkaip stengdavausi kuo šiltesnį pieną/mišinuką duoti. O dabar ir košytes netgi pašildau pieno šildytuve - pasirodo, maniškis daugiafunkcinis - https://www.gintarine.lt/sildiklis-avent-buteliukams-1/728-scf355-/00/catalogstoredetail.aspx?ID=350538 :D Na o jei rimtai - galbūt pieno temperatūra gali turėti įtakos?

    AtsakytiPanaikinti

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka