Sausa, niežtinti ir trūkinėjanti oda nėštumo metu, ką naudoti?

balandžio 12, 2017

Nėštumo metu, moterys susiduria ne tik su laukimo džiaugsmu, bet ir su įvairiais kūno pokyčiais, kurie ne visuomet tokie malonūs. Augantis kūdikio 'namelis' moteriai prideda papildomo svorio, kuris dažnai apsunkina kasdieninius darbus, o tempiama oda dažnai trūkinėja, niežti ir išsausėja. Ką daryti, kad šiuos nemalonius pojūčius sustabdyti ar bent jau apmažinti? 
Kai tik sužinojau jog laukiuosi, pradėjau skaityti įvairius forumus, mamų patarimus ir patirtis. Daugelis sakydavo, kad tenka kovoti su strijomis ir nėštumo metu pilvą išraižo, kaip žemėlapį, o niežėjimas, tempimo jausmas apsunkina ir taip nelengvas paskutinių mėnesių dienas, tad mamos dalinosi savo išmėgintais produktais ir patarimais, ką naudoti, kad bent šiek tiek apmažinti nemalonius pojūčius. Nemažai pagirų susilaukė aliejus Bio-Oil. Kadangi visada bijojau sulaukti tų nemalonių dienų ir strijų, savo pilvą drėkinti aliejumi pradėjau dar nėštumo pradžioje. Nemanau, kad šis produktas apsaugo nuo strijų ( remiantis mamų patyrimais, odo sutrūkinėja ir atsiranda strijos, kuomet trūksta odai elastingumo, tad jų visiškai išvengti nepavyks, tačiau naudojant šį aliejų, galbūt, pavyks sumažinti jų skaičių). Kuomet mane užklupdavo niežulys, šis aliejus tikrai padėdavo nuraminti odą. O pilvo gyventojui taip pat patikdavo, kuomet ramiais, sukamaisiai judesiais glostydavau pilvelį, visuomet atsakydavo švelniais pasimėgaujimo spyriais. 

Nors šis aliejus ir gana malonaus kvapo, tačiau mano vyras visuomet skūsdavos, kad jam šis kvapas nepatinka, tad turėdavo kentėti kuomet išsitepdavau eidama miegoti. Susidūriau su vieninteliu šio produkto trūkumu- sunkiai įsigeria į odą. Galbūt, dėl mano odos stukrūtos, tačiau reikėdavo ilgai laukti kol visas įsigers arba eiti miegoti išsitepus ir ryte pabusti su 'riebaluotais' naktinukais. Visą nėštumą mano oda buvo ganėtinai sausa, tad šis aliejus padėjo ją nors šiek tiek drėkinti.
Nors šis aliejus brangus, tačiau jo užtenka gana ilgai. Vienos pakuotės 200ml man užtekdavo beveik dviem mėnesiams, na o naudojant taupiau, gal užtenka ir ilgiau :) 
Jei norite išmėginti, camelia vaistinėse dabar taikoma 20% nuolaida.

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka