Pavasarinis iššūkis- pasitikime vasarą su sveika mityba!

balandžio 20, 2017

Mamos! Pavasaris jau įpusėjo, nors orai dar tikrai nelepina, tačiau vasara ne už kalnų. O net ir augindamos mūsų mažuosius, turbūt, kiekviena norės atsigaivint ežere ar šiek tiek pasilepinti išsilgtais saulės spinduliais. Asmeniškai aš, po gimdymo, dar šiek tiek kompleksuoju atidengti visas savo kūno linijas. Iš pradžių svoris krito labai greit ir maniau, kad atrodysiu dar geriau nei prieš gymdymą, tačiau tiesa kitokia- pilvas dar 'sudribęs' ir svoris galėtų būti mažesnis. Žinoma, šiek tiek piknaudžiaujame, ko gero, ir pačios. Pradžioj valgome už du, nes kūdikis auga pilvelyje ir niekas nesmerks už keletą papildomų kilogramų, vėliau taip pat didiname porcijas, nes maitinant kūdikį jam reikalingos maisto medžiagos, o mes pačios atiduodame dalį savo sukauptų kalorijų. Tačiau nusprendžiau kreiptis į profesionalus ir pakeisti savo mitybą, kuri būtų naudinga tiek man, tiek kūdikiui. Į savo kovą prieš nereikalingus kilogramus ir kūno dailinimą pasitelkiau keletą priemonių: 

  • Mitybos ir sporto planą man sudarė kilo.lt komanda. Kadangi prisipažinsiu, neturėjau iki šiol didelės valios sportui ar dietoms, tačiau kilo.lt sudarytas mitybos planas man neatrodo alinantis, receptai ganėtinai lengvi ir skanūs. Laisvo laiko, mamos, augindamos mažus kleckiukus, neturi ypatingai daug, tad receptai greitai ir lengvai paruošiami. Nereikės plušėti virtuvėje gaminant sudėtingus meno šedevrus. Viskas parašyta aiškiai ir paprastai. Kiekviena namų šeimininkė, sugebėtų pasigaminti visus receptus. Taip pat dažnai abejojau propaguoti sveiką mitybą, nes visuomet maniau, kad tokių sveikuoliškų receptų kainos gana nemažos. Tačiau galiu paminėti, kad šis valgiaraštis turi privalumų ir šiame punkte. Todėl su Jumis pasidalinsiu ir savaitės išlaidomis, valgant sveikai. O šeštadieniai mano cheat day ! Juk savaitgalis :)
  • Aktyvumo apyrankė- šis išmanus daiktas padės man stebėti mano aktyvumą, sudegintas kalorijas sportuojant bei vaikščiojant su Gustu. Ši apyrankė atspari vandeniui, tad net eidama į baseiną ir plaukiodama su savo mažyliu, galėsiu stebėti įveiktas distancijas ir savo aktyvumą. 
Kilo.lt fizinio aktyvumo programa taip pat kolkas neatrodo labai varginanti ar alinanti. Tad manau tikrai pavyks nepalūžti ir pasiekti taip norimų rezultatų. Žinoma, kai pradėsiu sportuoti, galbūt, manysiu kitaip. Tačiau visuomet galėsiu kreiptis į kilo.lt komandos specialistus jog programą man pakoreguoti, jeigu turėsiu kažkokių pastebėjimų, atlikus paskirtas užduotis. Mano sporto dienos bus pirmadienis, trečiadienis ir penktadienis. Turėsiu pakankamai laiko ir poilsiui. O laisvomis dienomis nuo sporto, su Gustu žingsniuosime mūsų ilguosius maratonus. Taip, taip! Maratonus! Nes lengvi ir ramūs pasivaikščiojimai ne mano stipruoliui :).
 Taigi, su šiomis sporto ir mitybos rekomendacijomis tikiuosi įvykdi savo tikslą ir pasiekti 50kg. Tai bus optimalus svoris jog jauščiausi gerai. Prisipažinsiu- šiuo metu įlipau į 54kg. Tad kaip matote, tikrai bus kur tobulėti ir stengtis vardan šio tikslo. Tiesa, labai įdomu ir apimtys. Ar jos mažės sparčiai? Dalinuosi pradininėmis savo formomis:

Klubai- 90cm
Liemuo- 74cm
Krūtinė- 92cm
Šlaunis- 50cm
Rankos- 25cm

Pirmiausia, siekiant pokyčių, svarbu motyvacija. Manau, dabar pas mane jos apstu. Tikrai norisi grįžti į tokias kūno formas, kurios bus gražios man pačiai. Jeigu Jūs esate patenkintos savo svoriu ir išvaizda tuomet nereikia kreipti dėmesio į jokius komentarus. Svarbiausia mylėti save. Tam, kad aš labiau pamilčiau save, man reikalinga šiek tiek pakoreguoti savo meniu ir fizinį aktyvumą. Džniaugiuosi, kad visu tuo pasirūpins profesionalų komanda, kuri gali sudaryti mitybos planą tinkantį maitinančioms mamos. Aš nenoriu greitų rezultatų, noriu sveika mityba ir sportu- protingai padailinti savo kūną. Visą istoriją, kaip man sekasi, su kokiais sunkumais susidūriau, galėsite sekti šiame bloge. Būkime laimingos mamos ir pamilkime save :)





You Might Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Nėra vienareikšmio atsakymo į šį klausimą, nes geriausia svorio metimo programa jums priklausys nuo daugelio veiksnių, įskaitant dabartinį svorį, kūno rengybos tikslus ir gyvenimo būdą. Tačiau yra keletas pagrindinių žingsnių, kurių galite imtis, kad sukurtumėte jums tinkančią svorio metimo programą.

    1. Išsikelkite realius tikslus. Svarbu nustatyti realius svorio metimo tikslus, kuriuos iš tikrųjų galite pasiekti. Jei išsikelsite per aukštus tikslus, galite nusiminti ir visiškai atsisakyti savo programos.

    2. Raskite veiklą, kuri jums patinka. Jei randate veiklą, kuri jums patinka, labiau tikėtina, kad ją tęsite ir tapsite įprastos rutinos dalimi. Tai gali būti toks paprastas dalykas, kaip greitas pasivaikščiojimas kasdien arba užsiregistravimas į šokių pamoką.

    3. Rinkitės sveiką maistą. Didelė bet kurios svorio metimo programos dalis yra sveiko maisto pasirinkimas. Tai reiškia, kad reikia valgyti daug vaisių, daržovių ir liesų baltymų, vengti perdirbto maisto, saldžių gėrimų ir per daug sočiųjų riebalų.

    4. Gaukite paramos iš kitų. Gali būti naudinga gauti paramą iš draugų ar šeimos narių, kurie taip pat bando numesti svorio. Tai gali apimti prisijungimą prie svorio metimo palaikymo grupės arba tiesiog dalijimąsi patarimais ir motyvacija vieni su kitais.

    5. Būkite kantrūs. Svorio metimas užtrunka, todėl svarbu būti kantriems ir nenusiminti, jei rezultatų nepastebėsite iš karto. Atminkite, kad net nedidelis svorio metimas gali turėti didelės naudos sveikatai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveika mityba + judėjimas ir gyvenimo kokybė bus puiki, pamatysit. man labai padeda daugiau judėti išmanus laikrodis, matau žingsnius, kalorijas, motyvuoja. neatsiejamas mano draugas, tiek nešioju, kad net apyrankę reikėjo pasikeist :D bet paieškojau daugiau informacijos ir radau

    AtsakytiPanaikinti

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka