Kaip apsisaugoti nuo šalčio?

vasario 24, 2018

Kuomet visą Lietuvą sukaustė tokia šalta žiema, kuri pasirodė beveik pavasarį- kyla klausimas: o kaip vesti mažuosius į lauką?
Gustui nuotaika visuomet gera, jei dieną bent kiek laiko praleidžiame gryname ore, o jei dar pavyksta ne tik pasnausti, bet ir pabėgioti sniegu- tuomet ši diena mano mažojo viršininko užskaityta. Tad net ir dabar, kai orai tikrai kartais nugarina žandus vėsa, mes svarstome, kaip galėtume apsirengti ir praleisti nors kiek laiko lauke. Dėl to, išnaršiau daugybę internetinių svetainių, kuriuose aptikau nors kokią informaciją, taip pat skaičiau gydytojų komentarus bei rekomendacijas. O išvadomis ir apibendrinimais, kaip apsaugoti mažylius nuo šalčio, kaip apsirengti jog lauke neperkaistų ir neperšaltų- būtinai skubu dalintis ir su Jumis. Manau mano Gustas ne vienintelis mėgstantis kvėpuoti tyru ir gaiviu net ir kartais itin vėsiu oru.

Visose užsienio nagrinėtuose straipsniuose radau informacijos jog šaltuoju metų laiku reikėtų rengti keliais sluoksniais, pradedant nuo ploniausio. Pirmasis sluoksnis galėtų būti vadinamieji slidinėjimo apatiniai rūbai, kurie išgarintų prakaitą, bet sulaikytų kūno šilumą, antrasis sluoksnis taip pat turėtų leisti išgaruoti visai kūno drėgmei bei leidžiantis kvėpuoti. O visi kiti sluoksniai turėtų padėti kūnui išlaikyti šilumą. 

Na pavyzdžiui mūsų apranga šiandiena: plonas merino vilnos romperis, storesnis merino vilnos romperis, kurį naudojame, kaip laukinį rūbą atėjus pavasariui, na ir viršutinis Columbia kombinezonas. Žinoma nepamiršome pirštinių, radau patarimų jog tokiu šaltu metu labai rekomenduojamos kumštinės, bet po apačia galime uždėti ir plonas pirštuotas pirštines jei mažylis norėtų nusiimti pastarąsias tam jog galėtų atsigerti ar šiaip kam kitam prireiktų rankų. Žinoma šalikas bei kepurę. Kepurę naudojame šalmuką- taip pat merino vilnos. Tuomet aš esu tikra jog ausys tikrai neapsinuogins ir vėjas neperpus, o šaltukas nenugarins. Batus rinkomės žieminius. Kol kas naudojame Geox firmos ir esu patenkinta. Bent jau kol smarkiai neklampoja po pusnis. 

Žinoma, reikėtų nepamiršti ir apsauginių kremų, kurie skirti mažylio veido odai apsaugoti. Mes naudojame Bephanten. Apskritai šis kremas man universalus. Tinka ir pasausėjusiai odelei drėkinti ir keliaujant į lauką. Tačiau taip pat radau informacijos jog kremą geriausiai tepti ant veiduko prieš 10 minučių iki išėjimo laukan. O kokį kremas rinksitės Jūs, galite pasikonsultuoti su vaistininke. Jų tikrai yra ne vienas. Tačiau svarbu apsaugoti net pačių mažiausių odelę. Juk ji dar tokia jautri. 


Na o pasinaudoję visais šiais patarimais- Gustas saldžiai pietų miegelį numigo lauke. Nuotaika superinė :) 


You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka