TOP 4 mamos pagalbininkai

rugsėjo 03, 2017

Kai mane augino tėvai, o tai buvo gerokai virš du dešimtmečius- nebuvo tiek pagalbinių priemonių. Naudojo daukartinius vystyklus, o ir juos skalbti dažniausiai tekdavo rankomis, nes skalbimo mašina buvo didelė prabanga. Nebuvo daug žaislų, o apie gultukus, stumdukus, vaikštynes, ko gero, net nedrįso niekas pasvajoti. Dabar, kai pagalvoju, jei tektų gyventi tais laikas, ar sugebėčiau susitvarkyti su Gustu? Kai kartais, net dabar, turit tiek palengvinimų, atrodo jog nieko nespėju, pavargstu ir reikia ieškoti kada galėsiu skirti laiko sau. O tada mamoms užaugino po kelis vaikus, viską spėjo ir nesiskundė, gal todėl, kad nebuvo feisbuko ir neturėjo, kam skųstis mamų forumuose? :) O šiaip tai šiandien, ne apie tai. Noriu papasakoti, būtent apie tos produktus ir išradimus, kurie mano mamos kasdienybę padarę daug lengvesnę ir be kurių neįsivaizduoju Gusto auginimo. Na arba įsivaizduoju: nuolatos ant rankų vaikas, aš nepavalgius, susivėlus ir nesipraus kelias dienas :D Tad pasisekė, kad taip nėra..

Taigi, mano kasdieniniai pagalbininkai: 
  • Gultukas BB. O taip, šį gėrį naudojam nuo maždaug antro Gusto gyvenimo mėnesio. Ir nekeisčiau jo į nieką kitą. Vis dar dabar, mano didžiausias pagalbininkas, kai noriu nusimaudyti, pasidaryti valgyti, ar ramiai išgerti kavos puodelį. Žinau, kad Gustas jame prisegtas, saugus ir šalia manęs. Eidama į dušą nešuosi jį kartu, tad visada matau, o jam smagu irgi klausytis, kaip duše mama atlieka savo kūrybos dainas. 
  
  • Apsauginė tvorelė- ji pradėjo gelbėti tada, kai Gustas išmoko ropoti. Gali kiaurą dieną duotis per visus namus, o įdomiausias taikinys- rozetės. Jos jau visos saugios pas mus, bet vistiek kažkaip nesinori palikti ropinėti be priežiūros, o iš paskos lakstyti kiaurą dieną taip pat nėra jėgų. Tad kai norisi pasitvarkyti namus, išvirti Gustui košę, įkeliu į jo gardelį ir žinau, kad bus saugus tarp savo žaislų ir niekur nedings. Tiesa, jau atsistoti jam nebėda, bet perlipti šią sistemą tikiuosi dar užtruks daug gražaus laiko. 
  • Vystymo stalas- jau esu kalbėjus apie jį. Galbūt, kitoms mamoms, jisai visai nereikalingas. Tačiau mano kasdienybėje, labai pasitvirtinęs pirkinys. Pirmuosius mėnesius buvo labai patogu pervystyt, perrengti. Vėliau pervystydavau ir ant sofos, tačiau kai jis pradėjo vartytis ir ropoti, pervystymas tapo tikras iššūkis, jis tiesiog bėga nuo manęs. Tad kai tai darau ant vystymo stalo, jam nėra kur bėgt ir neturi kitos išeities, kaip tik kantriai laukti, kol bus švarus ir perrengtas. 
 
  • Migdukas triušis- šis bičiulis, kaip ir minėjau, geriausias Gusto miego draugas. Tad palengvina migdymosi procesą. Atrodo, kad jis jau pats nori pasakyti apie miegą, tada pasima savo triušį ir trina į jį nosytę. Taip man jau aišku, kad mažyliui laikas į sapnų karalystę. Tad su šiuo pagalbininku, dažniausiai, miegas pas mus ateina nepiktai ir ganėtinai ramiai. 


Apie skalbimo mašiną, pampersus- net nekalbu. Visai tai tikrai gelbsti kasdienybėje. Tikrai neįsivaizduoju, kaip praeitų mano diena, jeigu reikėtų visus Gusto rūbus skalbti rankomis, kadangi kaskart valgydami, išsiterliojame abu. Kaip ir kažkas pasakė Vaikai yra arba laimingi, arba švarūs. Tad mes stengiamės būti laimingais :) 






You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka