Paroda " ESU MAMA"

rugsėjo 28, 2017

Mamos, ar nesinori kartais viską rasti vienoje vietoje? Ypač kai laukiatės ar su kūdikiu rankose, nereikia blaškytis po visą miestą, ieškoti įdomių ir naudingų paskaitų, ar geriausių kūrėjų vaikiškų daiktų. Manau, tam yra išeitis. Kuomet dalyvavau parodoje "Esu mama", radau tai, kas būtų naudinga man dar kuomet laukiausi ir dabar, kai mano mažyliui jau 10 mėnesių. 
Iš visos gausybės seminarų, išskirčiau keletą- Ramunės Murauskienės, knygos (Ne)tobulos mamos užrašai autorės. Psichologė labai įdomiai pasakojo apie mūsų gyvenimus ir santykius su vaikais bei vyru. Man patiko patarimas į viską žiūrėti paprasčiau. Ir visai čia nebėda, jeigu mes šiandien nenorim tvarkyti namų, jeigu neturim jėgų pagaminti valgyt. Juk mes ir taip darom svarbiausią darbą- auginam vaikus! O mūsų vyrai, nebe į medžioklę keliauja, jog grįžtų pavargę ir negalėtų nieko patys pasidaryti. Taigi psichologė kalbėjo labai įdomiai, su humoru ir tikrai taikliai :)
Turbūt, visiems tėvams ateina laikas jog galvoja, kaip čia papasakoti mažyliams apie jų atsiradimą. Ir dažnai pritrūksta žodžių ar supratimo, kaip tai padaryti teisingai. Todėl, kas nebuvote Rasos Andrikienės paskaitoje, patariu įsigyti šios autorės knygą " Iš kur atsiranda vaikai?"
Visi stendai buvo tokie gražūs ir apgalvoti. Čia savo mažuosius galima buvo aprūpinti viskuo, nuo aromaterapinių aliejų iki žieminių kombinzonų. Ypač akį patraukė keli stendai: Ar žinojote jog Kaunas siūlo geriausią darbą? Būti tėvais! Idėja tikrai nuostabi, stende buvo galima rasti mažųjų laiškų, su istorijomis kodėl jie šiandien vieniši, tiesa- neskaičiau. Manau nesu tokia emociškai stipri, kad perskaityti pamirštų vaikučių mintis. Ir dar vertas dėmesio stendas- Anksti.lt Čia visi rūbeliai ir daiktai skirti neišnešiotukams. Žinokit, visi daiktai tokie mini, aš stebiuosi kokie ankstukai kovotai! Iš mažų, mažų kruopyčių, jie tampa žmogeliukais, tokiais pat aktyviais ir žaismingais, kokie yra mūsų vaikai. Tas noras gyventi neapsakomai didelis. 
Man labai patiko idėja jog atėjus su vaikais, jiems nereikės vaikščioti iš paskos mamoms, kol ji renkasi grožybes sau ar vaikams. Jais taip pat buvo pasirūpinta ir sugalvota daugybę veiklų jog netektų nuobodžiauti. Smagu, tiesa?:)
Žinoma, negaliu nepaminėti ir tokios naujienos, kaip BabyBlog.lt kuprinių kolekcijos pristatymo. Jos tokios žaismingos, spalvotos ir mielos. Savosios jau laukiu ir aš! Tad gavusi, būtinai pasidalinsiu įspūdžiais. 
Dar kas atkreipė mano dėmesį- tai ištrauka iš parodos " Normalizuokime žindymą". Tai mamos Eurikos Kruopienės fotografijų paroda. Žiūrėjau ir atrodo jaučiau kiekvienos mamos gražiausias emocijas. Būtų įdomu pamatyti ir visus darbus, nes čia buvo tik dalis jautrių ir labai emocingų fotografijų.
Mamos, ir čia tik dalis to, kas ypač atkreipė mano dėmesį, tad drąsiai galiu sakyti- parodoje mamos galėjo rasti visą abėcėlę reikalingų ir nebūtinai reikalingų daiktų po vienu stogu, susitikti su kūrybingiausiais Lietuvos kūrėjais, išklausyti dėmesio vertų paskaitų ir nudžiuginti pirkiniais ne tik savo mažylius, bet ir pasilepinti pačios.
Dalinuosi su Jumis gražiausiais ir populiariausiais stendais, tokiais, kaip Berry lights, Gimimi, mazieji.lt, Sąmoningos mamos, Mini Camp, Anksti.lt, Padedu augti, Keturios kėdutės.




























You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka