Pirmasis kūdikio kraitelis, kas būtiniausia?

birželio 06, 2017

Turbūt, kiekviena mama, sužinojusiu apie naują gyvybę jos pilvelyje, pradeda mintyse dėlioti būtiniausių pirkinių sąrašą. O jeigu dar laukiama pirmagimio, dažnai daugelio pirkinių, kuriuos įsigyja mamytės net neprireiks. Tad geriau pinigus, išleistus nereikalingiems daiktams, sudėti į būsimo kūdikio taupyklę. Aš, žinoma, kaip ir daugelis, pirmagimio laukiančios mamos, pirkau viską, kas man atrodė reikalinga, o gimus mažyliui, supratau- dalis pirkinių tik dulkes rinks. Tad šiandien aptarsime pirmąjį kūdikio kraitelį, kokie daiktai reikalingi namie ir ligoninėje. 

Kūdikio kraitelis į ligoninę: 
  • Pirmiausia, gimus kūdikiui, Jūsų paprašys vilnonių kojinyčių, kepurėlės ir vystyklų. Vos gimusį kūdikį, tokia apranga uždės Jums ant krūtinės. Poto, žinoma, galėsite mažylį aprengti. Tad jeigu ligoninėje būsite tik dvi paras, rūbų reikėtų turėti 3-4 komplektėlius. 
  • Žinoma, reikia pasirūpinti ir toms kelioms paroms vystyklų. Sauskelnes reikėtų pirkti mažiausio dydžio. Drėgnų servetėlių, jei ketina naudoti, neperšlampamą palutę, man asmeniškai norėjosi, padengti ją, kad neguldyti kūdikio, ant šaltos ligoninės vystymo lentos.
  • Užklotukas, jeigu norėsite kūdiki apsiausti savu, o ne ligoninės pleduku.
Tad į ligoninę, nereikia prisidėti keleto lagaminų, jeigu gyvenate tame pačiame mieste, kur gimdysite ir vyras galės atvežti visko, ko pritrūks, net nesijaudinkite jei kažką pamiršite. Jūsų kūdikiui daugiau nieko nereikės. Maistas ir mamos šiluma visuomet šalia.

Na ir pirmieji daikteliai namuose: 
  • Jeigu pirkčiau viską iš naujo, nepirkčiau lovelės iš anksto. Kadangi kūdikis beveik visą mėnesį miegojo su manim, jos kaip ir neprireikė. Tad dabar, manau pirkčiau lopšį, kurį galėčiau pastatyti šalia savo lovos ir prireikus pasupuoti mažylį.
  • Vežimas- kaip ir minėjau seniau, vežimas reikalingas pasivaikščiojimams, tačiau nebepirkčiau trys viename, o kokį rinkčiausi šį kartą, galite skaityti ČIA.
  • Vonelė- išties antram vaikui jos nepirkčiau, manau jau nebijočiau iškarto eiti maudytis kartu po dušu, dabar tai geriausias maudynių būdas mums su Gustu. Tad šis pirkinys reikalingas tik tuomet, jei neįsivaizduojate, kaip kitaip galėsite maudyti savo mažylį.
Nors ir neįtikėtina, tačiau tai visi reikalingi daiktai namuose pirmąjį mėnesį. Na, žinoma, neskaitant vystyklų ir rūbelių. Tačiau tai manau elementaru. O visą kitą, ko reikės kūdikiui Jūs sužinosite per pirmąjį pažinties mėnesį su mažyliu. Mano Gustui, vėliau tapo neįdomu gulėti vežime, tad mus gelbėjo nešyklė, tačiau gal kitai mamai tai visai nereikalingas dalykas. Žinau, kad labai norisi nupirkti mažyliui viską, ko tik gali prireikti. Bet siūlyčiau pirmiausia jį pažinti ir suprasti, ko jam tikrai prireiks ir tik tada pirkti, taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų mažylio ateities poreikiams.


You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka