Tėčio ir sūnaus žaidimai

birželio 18, 2018

Praėjus vos keletą mėnesių po Gusto gimimo, tėtis nuolatos kartodavo, kaip laukia jų laiko drauge. Kuomet galės statyti LEGO namus, garažus ir transformerius. Žinoma, aš galvojau jog iki tos dienos dar daugybę laiko. Bet jau kuris laikas mūsų namuose, tėčio ir sūnaus laikas, būtent ir yra statyti LEGO miestus.
Iš pradžių Gustui kaladėlės buvo geras įrankis dantimis pasikasyti, vėliau žaidimą suprato, kiek kitaip nei mes norėjome. Tėtis stato- Gustas griauna. Na o dabar, jau drauge po truputį mokinasi statyti, dėlioti ir leisti laiką drauge. Kuomet net ir mama akiratyje nėra būtina.
Labiausiai Gustui patinka mašinos ir namai. Kadangi pastatyti namą, jau turbūt nuo mažumės berniuko tikslas :)
Taigi, dabar kai aš noriu laiko sau, tėtis ir sūnus leidžiasi į kūrybą ir gamina įvairiausius statinius, miestus ir savo istoriją. Taip ne tik drauge leidžia laiką, bet ir kuria tarpusavio ryšį. Šis žaidimas yra tik jų reikalas. Ir panašu jog Gustas jau supranta, kad man čia ne vieta ir aš tokių meno kūrinių jam nesurinksiu.
Tad LEGO DUPLO kaladėlės dabar užima daug laiko Gusto kasdienybėje. O rinkinių namie turime ne viena ir ne du. Juos galima jungti tarpusavyje. Todėl galime leisti mažyliui atskleisti savo kūrybiškumą ir statyti net pačius keisčiausius ir gal net neegzistuojančius statinius realiame gyvenime. Bet ar žaidimuose yra taisyklės? Šitaip lavinama ne tik vaizduotė, bet ir pirščiukai. Mano mažasis princas dažnai mėgsta keisti užsiėmimus ir susikoncetruoti sugeba dešimčiai minučių, tačiau statant lego jis pradingsta mažiausiai pusvalandžiui. Manau, tai puikus būdas mokintis koncentruoti dėmesį ir susitelkti į vieną veiklą. Tai vienintelis žaidimas, kurį turi pabaigti iki galo.
O beto galime mokytis ir pažinti pasaulį. Visos rinkinyje esančios detalės atrodo labai tikroviškos, tad mokomės įvardinti daiktus. O šis namelis yra su visais būtinais priedais. Kaip vonia be kriauklės? Ar namas be langų ir durų?
Taigi, leidžiamės į kūrybingumo ir pažinimo kelionę, o man tenka pripažinti jog ir tėtis darosi mažyliui toks pats svarbus, kaip ir mama <3 Jų ryšys- magiškas.






You Might Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. Labai patiko jūsų straipsnis! Pati auginu dykrytę, bet norėčiau, kad ji kontruoktų lego konstruktorius, ne tik lėles tampytų. Kokie lego žaislai patinka mažiesiems (2-3 metų)? Gal turit kurį iš šių: https://www.toycity.lt/lt/lego? Kokie atsiliepimai?

    AtsakytiPanaikinti

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka