Ruošiamės pavasariui: kaip valgyti skaniai, sočiai ir dar lieknėti?

balandžio 07, 2018

Turbūt, visos mamos po gimdymo susiduria su ta pačia problema- svoris stovi vietoj, noriu grįžti į senąsias formas. Bet kartais tam reikia ne tik noro, bet ir pastangų. Ankščiau bandydavau laikytis įvairiausių dietų, tačiau prisipažinsiu- tai visai ne mano valiai ir kodėl turiu jaustis pikta ir nelaiminga nesuvalgius skanumyno? Ne ne, aš mama ir tikrai galiu sau leisti pasimėgauti skaniu maistu, o kartais net ir saldėsiais, juk "cheat day" populiaru kiekvienoje dietoje ar sveikoje mityboje. Žinoma, nereikėtų visiškai pasileisti plaukų, tačiau kodėl nepalepinti savęs mėgstamiausiu desertu ar porcija skaniausių ledų? 

Bet žinoma, vienas iš svarbiausių aspektų subalansuotojo ir sveikoje mityboje, norint numesti svorį- judėjimas. Labai svarbu ir krintant kilogramams, neužmigti ant sofkutės laurų. O mes mamoms turim didžiulį privalumą ir postūmi. Geriausia mankšta kūnui ir sielai- grynas oras. Pasimame savo viršininkus, vežimą ir keliaujame. Nereikia nei jokių sporto salių, nei brangių abonementų. Pats geriausias pratimas- ėjimas. O kai su mažyliais kasdien nueiname daug ir dar stumdamos vežimą- rezultatas tikrai nustebins. Tereikia neapsileisti ir stengtis nueiti kuo daugiau, bei kasdien. Žinoma, audrų neskaičiuojame. Bet dažniausiai būna ne blogas oras, bet netinkama apranga :) 

Na ir žinoma sveika mityba. Aš norėjau valgyti sveikai, bet tuo pačiu ir skaniai. Negaliu žinokit, mano didžiausia laimė kartais būna skanus maistas ir ką dabar daryti? Negi save kankinsiu ir būsiu ragana, kuri sėdi tik ant kruopų :) 

Tuomet naršydama internete skanių dietų, pamačiau Modestos Žukauskaitės lieknėjimo programą. Iškart susidomėjau, nes moterų rezultatai atrodė stulbinantys. Per mėnesį laiko atsikratydavo nereikalingų kilogramų ir pasiekdavo savo norimų rezultatų, stambesnės moterys iki tikslo žingsniuodavo lėčiau, tačiau ne ką mažiau užtikrintai ir sėkmingai. Tad visos šios sėkmės istorijos mane įkvėpė. O labiausiai tai jog gavusi mitybos planą, šokinėjau iš laimės. Visi receptai tokie įdomūs, skanūs ir tikrai nereikia skaičiuoti kiek gramų mėsos įsidėjau pietums. O geriausia dalis ta jog sudarytas planas tik iš tų produktų, kuriuos aš mėgstu ir valgau. Prieš paruošiant jį, užpildžiau anketą, kurioje nurodžiau, ko neįtraukti į mano mitybą. Tad nereikėjo surūgusiu veideliu, vardan numestų kelių kilogramų, valgyti avokado. 

Na žodžiu tikrai likau patenkinta ir nustebus. Geriausia tai, kad ir pasiruošusi beveik vasaros sezonui. Laiko dar turiu, valgau skaniai, sportuoju intensyviai su viršininkučiu savo, keliaujam kasdien į lauką, po geras kelias valandas. Ir rezultate - 3kg per mėnesį. Žinoma, gal būtų ir daugiau, bet prisipažinsiu ne visu 100% laikiausi plano. Kadangi susitikimuose su draugais ir kavinėse negalvoju, kaip čia skaičiuoti kalorijas, o valgau tą, ko tą akimirką noriu. Sakyčiau gana neblogas rezultatas. Tačiau, kaip ir prieš sudarant planą, minėjau kad svarbu ne numestų kilogramų skaičius, bet tai jog jausčiausi pati gerai, patraukliai ir pilvas sugrįžtų į buvusią padėtį. Galiu sakyti jog link savo tikslo judu sėkmingai, palengva, skaniai ir nealinant nei savo organizmo, nei vyro su nuotaikų kaitoms, negavus skanaus maisto :) 

foto: google.com

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka