Poilsis prie ežero su mažyliu. Ką susikrauti į lagaminą?

liepos 20, 2017

Visuomet dvejojau ir bijojau pradėti kažkur keliauti ir išeiti ilgiau iš namų su Gustu. O kas jei pradės verkt? o ką darysiu jei nežinosiu, ko nori mano mažylis? Bet kuomet pirmą kartą išvažiavome į Druskininkus, mano nuomonė pasikeitė kardinaliai. Turbūt ir vaikas jautė, kad mama atsipalaidavus ir pats buvo laimingas ir pasiilsėjęs. Visos kelionės metu miegojo, valgė, šypsojosi ir žaidė. Jokių ašarų. Tad pritariu visoms mamos, kurios sakydavo jog lengviausia ir yra keliauti su mažyliais, kurie dar nevaikšto, nes nereikia visur iš paskos bėgioti, o turi laiko ir pati atsipalaiduoti. Beto supratau, pažiūrėjus į kitus vaikus, kad visiškai normalu jei ir verktų- jis gi kūdikis. Negali kitaip išreikšti savo norų ir pasakyti, kad jam kažkas nepatogu. O galų gale mes visi patiriame nuotaikų kaitas, tai kodėl gi ir vaikas negali vieną dieną būti tiesiog blogos nuotaikos? Tad ši kelionė man atvėrė akis ir dabar mes su Gustu keliaujam visur, kur tik tėveliai nori ir tai nesukelia mums jokių papildomų rūpesčių, nei kad būtų namuose. Tad šį kartą išsiruošėme pasiilsėti į Platelius, prie ežero. O Jūs važiuodamos, žinote be ko negalėtumė apsieiti keliaujant su vaiku? Mes tai turime daiktų sąrašą, kuris BŪTINAS Gusto lagamine kiekvienos kelionės metu. Tad šiuo sąrašu noriu pasidalinti ir su Jumis. 
  • Žinoma pirmiausia važiuojant į gamtą- kremas nuo saulės. Nors ji šiuo metu mūsų labai ir nelepina, tačiau mažyliu oda dar labai plona ir jautri saulės spinduliams. Tad naudojame ne tik jog apsisaugotume nuo nudegimų, bet ir būtų oda apsaugota nuo UVB ir UVA spindulių. Mes naudojame 50+ spf kremą La Roche- Posay. Būtent šį kremą pasirinkau, nes rekomendavo alergologė-pulmonologė, kadangi šia specialistė pasitikime besalygiškai, įsigyjau kremą pasinaudojus šiomis rekomendacijomis. Kremas greitai įsigeria ir yra malonaus kvapo. tad neerzina mažylio. 
  • Ponn tyrelės- mūsų atradimas. Šios tyrelės atitinka kompanijos šūkį " sveika mityba, natūralumas ir tikrumas". Kuomet pirmą kartą paragavome, žinote kas liko labiausiai sužavėtas? Ne ne tik Gustas, bet ir vyras :) Dabar kai kelionėms lekiu papildyti Gusto skanėstų krepšelį, visuomet gaunu užduotį nepamiršti palepinti ir vyro, bent vienu pakeliu. O man šios tyrelės, kaip mamai patinka, nes nėra pridėtinio cukraus ar druskų, be glitimo. Be to šias tyreles rekomenduoja ir Estų pediatras. Manau specialistai naudojasi sukaupta savo patirtimi bei žiniomis, tad tyrelės gaminamos iš visų naudingų medžiagų mūsų mažyliams. Ir esu tikra jei perku tyrelę mangų skonio, joje nebus daugiau nieko kito. Kadangi Gustas turi alergijų tam tikriems produktas, drąsiai galiu pirkti šiuos skanėstus ir žinosiu, kad nebus to, kas mano vaikui gali sukelti alergijos požymius.  Beto šis užkandis mums labai tinka numalšinti didįjį alkį jei skubiai išlekiame tvarkyti reikalų ar po treniruotės baseine. Tada ypač pasireiškia mažylio apetitas, o kol grįžtame namo mėgaujamės šiuo atradimu:) Tad Ponn ekologiškos tyrelės nors ir skirtos vaikams, tačiau džiugina visą mūsų šeimą ir dabar desertas numeris VIENAS :)
  • Sudocrem- kaip sako mano vyras, nėra nieko, ko nepataisytų Sudocrem. Ir jis teisus. Jei mažyliui šiek tiek paraudo užpakaliukas ar karštos dienos metu iššuto pažastų sritys, užtenka vieną kartą patepti šiuo stebuklingu kremu ir viskas dingsta lyg nebūta. Žinoma svarbu nepamiršti ir lepinti mažylius oro voniomis tiek namuose, tiek jei yra galimybe lauke šiltomis dienomis, tačiau jei vis dėlto neišvengiami iššutimai ir paraudimai mus visuomet gelbėja Sudocrem. 
  • Arbatmedžio aliejus- šis aliejus apsaugo mažylį nuo uodų, erkių ir kitų įvairių padarų, kurie gali užklupti gamtoje. Aliejumi apšlakstau visus vežimo rėmus ir dar iki šiol pavyko apsisaugoti nuo įkyrių uodų ar kitų parazitų. Tad negalime išvykti į gamtą, nepasiruošę kovai su tykojančiais kraujasiurbiais.
  • Bepanthen- jei atsiranda ant odos pasausėjimai ar paraudimai, ypač ant veido, mums gelbsti bepanthen. Nors nenaudojame šio kremo kasdien odos priežiūrai, tačiau kai jau reikia pagalbos nuraminti sudirgusią odą- šis pasirinkimas gelbsti labiausiai.
  • Microlife termometras- niekada negali žinoti, kada prikibs kokia bacila, tad visuomet vežamės ir bekontaktį termometrą, jeigu mažylis miega, tačiau mamai kyla įtarimas jog gali karščiuoti nereikia mažylio žadinti, užtenka nustatyti termometrą į vaiko kaktą ir bus aišku ar vaikas tikrai karščiuoja. Jeigu šis termometras rodo daugiau negu 37, 5 neskubu panikuoti ir imtis veiksmų, pamatuoju senoviniu būdu, su paprastu termometru. Nors ne visuomet tiksliai rodo skaitmeniniai, bet orientuotis, kai mažylis miega- man asmeniškai nepamainomas dalykas. Tikėkimės šios kelionės metu jo neprireiks, bet apsidraudimui reikia pasirūpinti ir kūdikio vaistinėle į kurią dar įeina Paracetamol žvakutės, jei vis dėlto vaikas sukarščiuotų ir Viburcol žvakutės, jei vaikas būtų itin neramus, skaudėtų dygstančius dantis ar būtų labai irzlus. Tiesa dar nenaudojom nei vienų žvakučių, tikiuosi ir neprireiks. 
  • Mūsų mylimiausias zuikis- be jo kelionės niekur neįmanomos. Jis ne tik ramina, kai graužia ausį, bet ir padeda užmigti. Tikėkimės nepamiršim ir nepamesim.
  • Na ir žinoma tokių daiktų, kaip pilnas lagaminas rūbų, jeigu reikėtų persirengti kelis kartus per dieną visais gyvenimiškais atvejais, pampersų dėžė ir pakelis šlapių servetėlių- net neminiu. Manau kiekvienai mamai aišku, kad šie daiktai ir taip būtini. Tad visiems gero savaitgalio, o mums puikios pirmos kelionės į gamtą!

Mamos, nebijokite keliauti ir važiuoti ten kur norisi, vien dėlto jog bijote, kaip elgsis mažylis ar kad bus sunku. Kuo ankščiau pradėsite pratinti prie įvairių vietų, tuo ateityje bus lengviau. Neužsisedėkite namuose, leiskite sau atsipalaiduoti. Juk nesvarbu ar mažylis bus neramus gamtoje ar namuose. Bet didesnė tikimybė, kad gamtoje jis miegos ramiau :) Tad kraunamės lagaminus, džiaugiamės vasariškais orais ir nesustabdom gyvenimo namie.


You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka