Šeimos laisvalaikio centras- Pojūčių pasaulis

gegužės 06, 2017

Mūsų vaikai, taip greit auga. Pradeda domėtis juos supančiu pasauliu, nori pažinti ir jaustis jame saugūs bei mylimi. Tad mūsų- tėvų pareiga, padėti vaikams ugdyti jų pojūčius ir supažindinti su naujais potyriais. Kūdikiai pasaulį ir pažįsta liesdami, matydami, ragaudami ir girdėdami. Ir visą šią informaciją gauna per sensorinę sistemą. Todėl tai jiems gali padėti greičiau suprasti juos supantį pasaulį.
Mūsų su Gustu atradimas- Pojūčių pasaulis. Tai šeimos laisvalaikio centras, kuris skirtas mūsų mažiesiems ir jų šeimos nariams. Centre sukurta multisensorinė aplinka, kuri padeda lavinti kūdikių ir vaikų lytėjimo, regos, klausos ir uoslės pojūčius. Gusto pirmieji apsilankymo įspūdžiai buvo patys geriausi! Jis visuomet namie stebėdavo lempą ir taip ją šnekindavo, kad daugiau nieko aplink nereikia bent jau keletą minučių, o tada ir mama gali atsikvėpti. Tad pamaniau, kad šis centras jam tikrai patiks ir sudomins. Neklydau :) Vos tik pamatęs mirksinčias, spalvotas lemputes- susidomėjo, o nuo veido nedingo šypsena. Stengėsi visas švieseles apčiupinėti ir žinoma paragauti. Išbuvome beveik visą laiką, kuris skirtas užsiėmimui. Tik perspėjo mus, kad vaiko pirmą kart geriau nepervargint, tačiau Gustui taip buvo įdomu ir taip patiko, kad net nejautėme, kaip prabėgo tos 40 minučių. Ir tik ant pačio galo bičiulis draugiškai pranešė, kad šiek tiek jau pavargo ir jau galime keliauti atsigert arbatos:) 
Grįžę namo taip pat buvome nustebę- vakarinio piktumo prieš miegą, kaip nebūta. Šypsena palydėjom puikią dieną ir ramiai užmigo, pasikrauti energijos saulėtam rytui. O ir mes su tėčiui, po tokių naujovių ir smagių akimirkų miegojome puikiai :)

Mūsų akimirkos: 




You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka