Jaukus kūdikio kampelis, kaip tokį įsirengti ?

balandžio 09, 2017

Ruošiantis vaikelio atėjimui į šį pasaulį ir į naujus namus, svarbu sukurti jam jaukų ir malonų kampelį, kur galėtų jaustis saugus. Nors mūsų mažylis dar negyvena savo kambaryje, norėjome miegamajam sukurti erdvę, kuri būti skirta tik jam, kur galėčiau patogiai ir lengvai pervystyti, aprengti ir paguldyti į lovytę. Man svarbiausi aspektai renkantis kūdikio kampelio baldus buvo: patogumas, kaina ir kokybė. Visus šiuos kriterijus atitiko mano išsirinkti baldai iš perkuvaikui.lt.
Nors daugelis mamų minėjo, kad vystymo lenta nepraktiškas ir nereikalingas dalykas, tačiau aš žinojau, kad mūsų princo kampeliui, reikalinga ne tik lovytė, bet ir komoda rūbeliams bei vystymo lenta. Šis mano noras pasiteisino visu 100%. Neįsivaizduoju, kur ir kaip reikėtų dabar pervystyti ar perrengti Gustą, jeigu neturėčiau vystymo lentos. Komodoje po ranka sudėti visi rūbeliai, o šalia vystymo lentos turime dėžutę su pampersais ir visais kitais, kūdikio higienai reikalingais produktais. Žinoma, mamos kūribingos ir visuomet randa išeitį iš visų situacijų, galbūt, ne visoms iš tiesų ir reikalingas toks baldas, tačiau galiu drasiai sakyti, jog vystymo lenta tikrai suteikia patogumo mūsų su Gustu kasdienybėje.

Na ir svarbiausias kampelio akcentas- lovytė. Mūsų mažylis, čia praleidžia pakankamai nemažai laiko, todėl svarbu jog lova būtų ne tik graži bet patogi tiek vaikui, tiek mamai. Šis lovos modelis papildomai leidžia užsisakyti stalčių, kas man, kaip mamai aktualu, kadangi rūbelių ir įvairių kūdikio daiktų turime daug, o stalčius kompaktiškai padėtas po lova, gali “sandeliuoti” nemažai, kolkas dar nenaudojamų rūbelių. Taip pat lova turi tris aukščio padėtis, tad net paaugus vaikeliui nereikės jos keisti ir galėsim pilnai naudoti iki 2-3 metų. O kuomet vaikas pradės pats vaikščioti ir galės pats išlipti iš lovos, jo saugumui išimami du pagaliukai, kurie leis jam saugiai ir savarankiškai išlipti iš lovytės. Tačiau, dabar jau žinočiau, kad bent jau pirmus du mėnesiuis, mum kūdikio lovelė nebuvo reikalinga, kadangi užmigdavo tik tėvų lovoje ir miegodavo visada su mama. Kai jau pradėjo miegot savo lovelei, pradžiai taip pat patogiau, manau, būtų lopšelis. Jame mažiau vietos ir vaikas jausųsi saugiau, o kuomet užmiega užlinguotas ir reikia perdėti į lovytę iškart pajaučia ir prasibunda, tad čia puiki išeiti lopšiukas, užsiūbuoti vaikelį jame būtų papraščiau negu pernešti nuo rankų į lovą.
Na, o mūsų lovytę puošia berrylights lemputės. Jas naudoju, kaip naktinę švieselę, kuomet reikia kūdykį pervystyti ar pamaitinti, tam, kad nejungti ryškios ir akinančios lempos, mes įsijungiame šią girliandą ir matome tiek, kiek reikia neerzindami akyčių.




You Might Also Like

0 komentarai (-ų)

Populiariausi įrašai

Sekite mus Facebook'e

Dienos nuotrauka